Tájékoztatás hulladékgyűjtés ügyében

Tisztelt Lakosság!

Az utóbbi időben több bejelentés is érkezett a bábolnai szelektív hulladékgyűjtő szigeteken található gyűjtőedények folyamatos telített állapota miatt.

A Bábolnai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője a bejelentéseket követően levélben fordult a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-hez, mint közszolgáltatóhoz, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket érintő járatterv felülvizsgálatát végezze el, vagy alternatív lehetőségként a már meglévő szigeteken elsősorban a műanyag palack és papír gyűjtő edényzetek számát növelje.

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a levelében leírta, hogy a minden héten hétfőn, csütörtökön és szombaton szállítja el a bábolnai szelektív szigeteken papír és műanyag hulladékot. A Kft. a hulladékgyűjtő edények kapacitásának növelésétől elzárkózott. Bábolna Város Önkormányzatának tavasszal megszületett döntésének értelmében azonban a közeljövőben a VII-es majorban új szelektív sziget kerül kialakításra.

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-hez a Bábolnai Közös Önkormányzati Hivatal folyamatosan továbbítja a szelektív hulladékgyűjtő szigetek miatti bejelentéseket, panaszokat.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy ne helyezzen el, még az edények telítettsége ellenére sem, szelektív hulladékot a szelektív szigetek mellé, ugyanis az jelentősen rontja a településképet, valamint közegészségügyi és járványügyi következményekkel járhat. Az előbbieken túl a hulladék gyűjtőedény mellé helyezése hulladékgazdálkodási szabályok megsértésének minősül, amely miatt bírság kiszabásának lehet helye.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a pénteken és szombaton nyitvatartási időben a hulladék elhelyezésére a bábolnai hulladékudvar rendelkezésre áll.

Kérjük, hogy figyeljünk oda környezetünkre, őrizzük meg településünk tiszta és rendezett képét!

Bábolna, 2018. augusztus 3.

Bábolnai Közös Önkormányzati Hivatal

2018. augusztus 03. | péntek