Hulladékgyűjtés a közösség erejével!

Tisztelt Lakosság!

A TeSzedd!– Önkéntesen a tiszta Magyarországértakció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, melyhez Bábolna Város Önkormányzata évről-évre egyre nagyobb létszámmal csatlakozik.

Városunk tisztasága közös ügyünk. A nyár elmúltával önkormányzatunk egy önkéntes településtakarítási nap szervezésével igyekezett enyhíteni a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft ilyenkor növekedő terheit.  A közterületen felgyűlt hulladék összegyűjtésére irányuló kezdeményezés, mint minden évben, ezúttal is sokak önzetlen segítségével zajlott.

Az október 20. napján megrendezésre került hulladékgyűjtéshez nemcsak a jó idő, hanem a jókedv is hozzájárult. A TeSzedd mozgalom által a résztvevőknek kesztyűk és zsákok kerültek kiosztásra. A város takarításához a cégek vezetői, dolgozói továbbá a helyi intézmények diákjai, tanárai valamint a képviselő testület tagjai és a helyi lakosság is csatlakozott. A közel 500 résztvevő lelkes munkája hatalmas segítség volt városunk tisztán tartásában! Összesen 91 zsák háztartási hulladék került összegyűjtésre. Az egész nap remek légkörben és – a néha kissé kellemetlen feladat – jó hangulatban telt. Felemelő érzés volt, hogy a városban ilyen sokan gondolják úgy, hogy érdemes önzetlenül tenni a közösségért, azért, hogy otthonunk, Bábolna ősszel is tiszta, gyönyörű lehessen.

 Szeretnék köszönetet mondani minden résztvevőnek, hogy érdemesnek tartotta idejét és energiáját erre a fontos feladatra fordítani. Köszönöm, hogy idén is ilyen sokan hozzájárultak városunk tisztaságához! Kérem tegyék ezt a továbbiakban is!

                                                                                                                      Üdvözlettel:                          Horváth Klára polgármester