Demonstrációs bemutatóhely a Szemléletformálási pályázat keretében

 

 

Bábolnáért Közhasznú Közalapítvány a KEHOP-5.4.1-16-2016-00335 azonosítószámú „Energiatudatos szemléletformálás Bábolnáért Alapítvány szervezésében” című projekt keretében demonstrációs elemeket tartalmazó, ismeretterjesztő bemutatóhelyet alakított ki. A demonstrációs bemutatóhely kialakítását, eszközbeszerzését a Bábolna Városgazda Kft. intézte. Megtekinthető 3 db  KIOTO SOLAR napelem, melyek messze felülmúlják az európai piacon jellemző legmagasabb minőségi elvárásokat.  A napelemek egy speciálisan kifejlesztett sarok védett vízelvezetős, dupla falú alumínium kerettel vannak ellátva, amelyek tökéletesen alkalmazhatók a különböző tartószerkezetekhez. Ezek a teljesítmény- és hozam optimalizált napelemek kiválóan használhatók a hálózatra kapcsolt rendszerekhez. Továbbá az egyik legfontosabb kellék a napelemes rendszerek működése során, a napelemes inverter. A napelemes inverter alakítja át a napelem által termelt egyenáramot a fogyasztók számára. Fronius inverter tekinthető meg, a Fronius inverterek már most képesek kezelni a jövőben elterjedő „smart grid”-ekkel való együttműködés kihívásait, mivel már fel vannak szerelve a szükséges technikai eszközökkel, funkciókkal, mint például az „Advanced Grid Features”. Ez magában foglal vezérlési funkciókat, amikkel beállatható a betáplálásnál az optimális aránya a hatásos és meddő teljesítményeknek. Ezek mellett katalógusok szemléltetik a napelemes rendszer működését. 

A bemutatóhely a nemrég épült bábolnai Csónakházban lett kialakítva. Járványhelyzetre való tekintettel látogatást szervezni nem lehet.

Bábolna Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a járvány elleni védekezésre, ezáltal a város évek óta megrendezésre kerülő eseményei is elmaradtak idén.

 

KEHOP-5.4.1-16-2016-00335 – Demonstrációs bemutatóhely