PÁLYÁZAT – Bábolnai Százszorszép Óvoda és Bölcsőde felújítása

 

 

Bábolnai Százszorszép Óvoda és Bölcsőde felújítása
Pályázati azonosító: TOP-1.4.1-15-KOI-2016-00001

 

 

Fejlesztés helyszíne: 2943 Bábolna, Erzsébet utca 2. 117/2; 118/1 hrsz.

Pályázati konstrukció: Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.4.1-15-KOI-2016-00001 “A foglalkoztatás és az életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című konstrukció

Támogatás intenzitása: 100 %

Támogatás összege: 60 000 000,- forint

A projekt megvalósításának időpontja: 2016. október 1 – 2017. szeptember 30.

Kedvezményezett:                           Bábolna Város Önkormányzata  2943 Bábolna, Jókai Mór utca 12.                                                          

Közreműködő szervezet:             Magyar Államkincstár  2800 Tatabánya, Komáromi út 6.                                                                 

Kivitelező:                                           WF Építőipari és Szolgáltató Kft. 2900 Komárom, Laktanya köz 9.                                                                  

Tervező:                                                Csonka Aranka 2900 Komárom, Nagyigmándi út 83.                                                                  

A projekt bemutatása:

Bábolna Város Önkormányzata 2016. évben pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-1.4.1-15 kódszámú „A foglalkoztatás és az életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című támogatás elnyerésére. A „Bábolnai Százszorszép Óvoda és Bölcsőde felújítása” című pályázatunk sikeres elbírálásban részesült, amelynek során 60 000 000,- forint támogatásban részesültünk. A projekt célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz (bölcsődei ellátás), valamint az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségi fejlesztésének megvalósítása.

Az elnyert támogatási összegből új férőhelyek kialakítása, a férőhelyek felújítása és eszközbeszerzés történt, olyan tárgyi környezet kialakítása, amely a 0-6 éves korosztály fejlődését minden területen elősegíti. Kialakításra került egy új csoportszoba a vonatkozó jogszabályokban meghatározott feltételekkel. A megvalósítással, kapacitás-növeléssel a Százszorszép Óvoda és Bölcsőde hozzáférhetősége javul, elkerülhetővé válik az utóbbi években kialakult férőhely-hiány miatti elutasítás. Az infrastrukturális felújítással a szolgáltatási környezet minőségének növekedése és kedvezőbb üzemeltetési költségek elérése az elvárt cél.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.