Komposztálóedények igényelhetők!

Tisztelt Lakosság!

A háztartásokban és kertekben rengeteg zöldhulladék képződik, melyek komposztálhatók, azaz lényegében – a különböző szerves anyagok (pl. levágott fű, falevél, gallyak, növény nyesedékek, faforgács, faapríték, stb.) – termőfölddé alakíthatók. A komposztálás során a növények számára felvehető és hasznosítható tápanyagokat tartalmazó, magas humusz tartalmú komposzt keletkezik, mely javítja a talaj szerkezetét és minőségét.

A komposztládák díjmentes kiosztásával az Önkormányzat az itt élők életminőségének javítását, az avar- és nyesedék égetésének megszüntetését, az itt keletkező zöld javak helyben tartását, ezáltal a szállítás okozta környezetterhelés csökkentését kiemelve, további cél a talaj javítása környezetbarát módszerrel, jó minőségű humusz “előállítása” a háztartásban keletkező kerti és konyhai zöld javakból.

Komposztáló igénylésére családi házanként 2021.08.25. napjától folyamatosan –a szállítás figyelembevételével- az igénylőlap kitöltésével és lakcímkártya fénymásolatával Bábolna Város Önkormányzatán kihelyezett gyűjtőládába elhelyezve van lehetőség az életvitelszerű bábolnai lakóhellyel rendelkező lakosok számára.

Az igénylő lap honlapunkon, az Önkormányzat hivatali helyiségében, valamint hivatalos Facebook oldalunkon is megtalálható. A komposztálók kiosztása a jelentkezés sorrendjében történik, melyre több alkalommal kerül sor. 

Érvényes igénylést követően az átadás-átvételi elismervény aláírásával a jelentkezők vállalják, hogy a komposztálóedényeket a város közigazgatási területén belül, az általuk megadott címen használják, a kertjükben és a konyhában keletkező szerves hulladékokat, „zöld javakat” komposztálják!

A komposztláda elszállításáról és összeszereléséről az igénylőnek kell gondoskodnia.

A komposztládát Bábolna Város Önkormányzata bocsájtotta rendelkezésre, mérete: 320 liter.


Kapcsolódó dokumentumok