Amerikai fehér szövőlepke elleni növényvédelmi kezelés

FELHÍVÁS

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a KEM Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztálya a nagy kártételi veszélyt jelentő károsító (amerikai fehér szövőlepke – Hyphantria cunes L.) lombkártevő ellen az ökológiai gazdálkodásban is felhasználható DIPEL DF (biológiai) növényvédő szerrel növényvédelmi kezelést hajt végre Bábolna város területén

2018. június 12-én.

A kijuttatandó engedélyezett készítményekre vonatkozó munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap, tehát a kezelt felületekkel való érintkezést a permetcseppek beszáradásáig az előírt védőeszközök (védőruha, kesztyű, kalap, szemüveg, SP1, SPe3, lábbeli) használata nélkül kerülni kell – gallyat szedni, fára mászni stb. tilos!

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

  • díszfák, cserjék esetében: „-„ jelölésű, e növények tekintetében nincs korlátozás;
  • almatermésűek, csonthéjasok, bogyósok, héjas gyümölcsűek esetében: 2 nap. Ez idő alatt a kezelt növényi részeket táplálkozás, takarmányozás céljára összegyűjteni, illetve felhasználni TILOS, óvintézkedésként nem javasolt ezen időszakban a kezelt fák környékén a legeltetés, zöldnövedék gyűjtése!

A kezelések kivitelezéséhez kérjük a védendő fák környékének megközelíthetőségét biztosítani (pl.: parkoló járművek eltávolítása) és a szükséges óvintézkedéseket betartani szíveskedjenek.

Köszönjük segítő együttműködésüket!

Horváth Klára s.k.
polgármester

2018. június 08. | péntek